Više od 100 mačaka i vlasnik izbačeni iz stana u Španjolskoj

20

Dobrotvorne organizacije za životinje na jugu Španjolske u subotu su hitno tražile domove za 110 mačaka nakon što su one i njihov vlasnik deložirani iz stana u regiji Valencia. Spama Safor, sklonište za životinje u gradu Gandia na jugoistoku, u početku je mislio da u stanu ima samo 96 mačaka. No, do subote navečer, dobrotvorna organizacija izjavila je da je u stanu pronašla ukupno 110 mačaka i da im je hitno potrebna pomoć u skloništu “barem dok se ne cijepe ili steriliziraju”.

Mačke su ostale bez domova nakon što su one i njihov vlasnik deložirani iz stana u gradu površine 100 kvadratnih metara, rekli su. “Očito je vlasnik uzeo par mačaka prije tri godine i otada se razmnožavaju”, rekla je Salvadora Tormas, koja radi u skloništu, za AFP. Dobrotvorna organizacija izjavila je da nema dovoljno prostora da ih sve primi, jer je već smjestila oko 200 mačaka.

Tormas je rekla da su u petak sakupili 48 mačaka, a ostatak će kasnije u subotu uz pomoć vlasnika, kojeg je opisala kao mladića. „To je katastrofa. Netko je trebao pomoći ovom tipu ”, rekla je. Lokalne su ih vlasti obavijestile, ali nisu dobile pomoć za oporavak svih životinja, dodala je. Volonteri skloništa radili su danonoćno kako bi osigurali da su sve mačke dehelmintizirane i da im pomaže nekolicina drugih dobrotvornih udruga za male životinje, rekla je.

Izvor: The Guardian

Komentari