Vikend velikih brojeva – Policija zaustavila vozača s 2,26 promila alkohola u krvi, najveća izmjerena brzina 201 kilometar na sat!

37
policija-stop

Proteklog je vikenda na riječkom području zabilježen 381 prometni prekršaj, od čega 98 prekršaja prekoračenja brzine, 46 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 155 različitih prometnih prekršaja.

Policija je najveću brzinu zabilježila je 8. veljače u 16.47 sati u blizini vijadukta Zečeve drage. Vozač Seata zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se iz smjera Zagreba prema Rijeci brzinom od 201 kilometara na sat unatoč ograničenju brzine od 110 kilometara.

Kod tunela Hreljin 9. veljače u 16.05 sati posada policijskog presretača zastavila je 33-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka koji je od Kraljevice prema Rijeci jurio brzinom od 147 kilometara na sat  na mjestu gdje je ograničenje brzine od 80.. Zaradio je novčanu kaznu u visini od  3.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od čak 2,26 promila u krvi izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 10. veljače oko 1.15 sati na području Krasice. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije.

Komentari