Vikend na prometnicama – U 30 prometnih nesreća dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene

11
policija-stop

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 30 prometnih nesreća. Dvije su osobe teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.
Teško je ozlijeđen 23-godišnji pješak, kojeg je 13. rujna na obilježenom pješačkom prijelazu u Ičićima oborio 53-godišnji državljanin Njemačke, vozač osobnog vozila marke Mercedes.

U prometnoj nesreći na području Drenove u Rijeci, 14. rujna teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač motocikla marke Kawasaki. Uslijed neprilagođene brzine, izlazeći iz zavoja,  u kočenju je izgubio nadzor nad motociklom te zajedno s vozilom pao na kolnik.

Istog dana u Kumičićevoj ulici u Rijeci zabilježena je prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je 64-godišnjem vozaču, koji je prouzročio prometnu nesreću izmjerena koncentracija alkohola od 1,45 g/kg.  Usto, utvrđeno je da Audijem upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije. Budući da nije držao dovoljan razmak udario je u osobno vozilo ispred sebe, koje se zaustavljalo radi crvenog svjetla na semaforu. I nije to sve, utvrđeno je kako Audiju u srpnju ove godine isteklo važenje prometne dozvole i osiguranja, radi čega je prekršajno sankcioniran 20-godišnji vlasnik vozila.
Na području Omišlja, 13. rujna zaustavljeno je kombi vozilo, kojim je  prije stjecanja prava na upravljao 19-godišnjak. S njim u vozilu nalazio se 60-godišnjak koji je vrijeđao i omalovažavao policijske službenika zbog  čega je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Noćas, 16. rujna u Crikvenici je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnji Poljak pod utjecajem alkohola od 0,28 g/kg te je neovlašteno posjedovao 2,25 grama kokaina. Kako je riječ o mladom vozaču sankcioniran je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Komentari