Vikend kapitalci – U Kraljevici zatečen s 2,8, u Kerestincu s nevjerojatnih 3,57 promila alkohola!

45
policija-stop

Unatoč stalnim upozorenjima policije i pojačanim akcijama tijekom vikenda uvijek ima neslavnih rekordera.  Proteklog je vikenda policija na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila 230 prometnih prekršaja.

Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 91 prekršaj. Najveća brzina tijekom vikenda zabilježena je u subotu, 1. lipnja u 11.23 h  na autocesti Rijeka-Zagreb.  BMW riječkih registarskih oznaka jurio je brzinom od 180 km/h u smjeru Zagreba kod vijadukta Severinske Drage na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.

Od 93 alkotestirana vozača, pri utjecaju alkohola u vožnji zatečeno je njih 13. Najveća koncentracija alkohola od 2,80 g/kg izmjerena je 56-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola upravljao Fiatom riječkih registarskih oznaka. Posada policijskog presretača zaustavila ga je u petak, 31. svibnja u Kraljevici.
U istom razdoblju, sedmorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, troje ih je imalo koncentraciju alkohola od 1,01 do 1,50 g/kg, dvoje iznad 1,50 g/kg, a jedan vozač do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Osim navedenih alkoholiziranih vozača, jedan vozač je odbio testiranje na alkohol.

Uz ovog  alkoholnog rekordera zaustavljenog u Kraljevici, pravi je „kapitalc“ otkriven na prometnici u nadležnosti PU zagrebačke u Kerestincu. Najveća zabilježena koncentracija Danas, 3. lipnja 2019. godine u 0.15 sati 50-godišnji vozaču koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih izmjereno je 3,57 g/kg alkohola u organizmu. Uslijed vožnje pod utjecajem alkohola vozilom je sletio s ceste te je u prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta, dok je 50-godišnjak prevezen u KB Sestre milosrdnice.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani  su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari