Vikend donosi lagano osvježenje, no sljedeći tjedan opet vruće

6

Produženi je vikend počeo sunčano i vruće, s temperaturama koje se vrte oko 30 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu prevladava sunčano i suho, no dobro je znati kakvo će vrijeme biti i u ostalim krajevima Hrvatske odlučite li putovati na produženi odmor.

U unutrašnjosti Hrvatske također je sunčano i vruće, što će se nastaviti i u petak, kada je moguć lokalni pljusak. No, u subotu već nešto promjenjivije, ponegdje kiša i naoblačenje prema kraju dana, a s navečer i u noći na nedjelju očekuju se oborine koje će osvježiti nedjelju, no u novom tjednu nas ponovno očekuje sunce i vrućina.

Na sjevernom Jadranu subota će proći bez većih oborina, no glavnina dolazi kao i na kopnu u noći na nedjelju kad bi moglo biti neverina. Malo kiše će se nastaviti u nedjelju, no većinom južnije, u Dalmaciji.

Općenito će biti toplo, no pljuskovi će donijeti lagani pad temperature. Umjesto vrućih 30, temperature će u prosjeku biti od 23 do 25 °C.

Temperatura mora bit će uglavnom između 22 i 26, a trebamo se paziti sunca jer će UV indeks u većem dijelu zemlje biti vrlo visok, posebice u Slavoniji.

Komentari