[VIDEO]Vatra “Carstvo sunca” – novi singl i video spot kojeg je režirao Riječanin Filip Gržinčić

275
Glazba prenosi poruku, emociju, stvara iskustvo. U nedostatku koncerata u ovo vrijeme socijalnog distanciranja koje je odvojilo publiku od umjetnika, potreba za stvaranjem glazbe možda je i veća neko prije. Tako je i Vatra posljednjih mjeseci snimila nekoliko novih pjesama, a jednu od njih, “Carstvo sunca” predstavit će ovog petka u video i audio izdanju.
Kao dobar dio mojih pjesama, i “Carstvo sunca” govori o međuljudskim i partnerskim odnosima, koji su u ovom specifičnom, pandemijskom okruženju bili uistinu na kušnji. Dobar dio njih izaći će iz ove situacije povezaniji nego prije, ali nažalost, dobar dio njih otići će u potpuno krivom smjeru i udaljiti se jedni od drugih. Da ne filozofiramo previše, možda je najbolje da poslušate pjesmu, pa ocijenite sami kojoj strani pripadate.” – rekao je Ivan Dečak koji je i autor pjesme.
“Carstvo sunca” dobilo je i fantastičan video spot koji potpisuje talentirani Filip Gržinčić iz Gržinčić Creative Visuals, koji je ujedno i autor fotografija ovogodišnjeg humanitarnog kalendara Riječki dečki. Jedna od glavnih uloga pripala je riječkoj plesačici Eni Milin. Spot je sniman na parkiralištu Tower Centra i u pothodniku kod tržnice u Rijeci.
Filip Gržinčić za Novi list kazao je “Ovo mi je prva suradnja s Vatrom. Javili su mi se nakon što su vidjeli moje prošle spotove, koji su im se jako svidjeli. Ovo mi je bio jedan od tehnički najizazovnijih i najzahtjevnijih spotova.”
Nakon pjesme “Sva naša ljeta” koja se već mjesecima ne skida iz top 10 najemitiranijih pjesama u domaćem radijskom eteru, Vatra predstavlja novi hit.
Poslušajte i pogledajte “Carstvo sunca”.
Najnoviji singl, “Carstvo sunca”, kao i “Sva naša ljeta”, Vatra će premijerno izvesti 25.9. na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Komentari