[VIDEO] Organizirani konvoji teretnih vozila koji prevoze namirnice i drugu robu

25
Foto/Screenshot MUP

U protekla dva dana, 25. i 26. ožujka  zbog vremenskih nepogoda, snijega i jakog vjetra između Kikovice i Delnica bio je zabranjen promet starom cestom kamionima s prikolicama i tegljačima u oba smjera. Istovremeno je u potpunosti bila zatvorena auto cesta A6, između čvorova Kikovica i Delnice.

Zbog nužnosti potrebe opskrbom robama koje su prevozili kamioni s prikolicama i tegljači, prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom te nadležnim službama: Autoceste Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste i Ceste Rijeka poduzela je sve kako bi se unatoč nepovoljnim uvjetima osigurao prolazak ovih vozila u oba smjera. Konvoji su organizirani u smjeru Rijeke i Zagreba, a zbog sigurnog prolaska prometnice su pojačano čišćene ralicama od snijega, iza kojih su krenula spomenuta vozila.

U ova dva dana omogućeno  je prometovanje oko 350 kamiona s prikolicama i tegljača u smjeru Zagreba, dok je u istom vremenu u smjeru Rijeke prošlo oko 650 navedenih vozila.

Zahvaljujući suradnji policije i nadležnih službi omogućena je normalna opskrba potrebnim namirnicama i drugom robom na području Primorsko-goranske županije i području ostalih županija u Hrvatskoj.
Promet dionicom stare ceste između Delnica i Kikovice uspostavljen je jučer 26. ožujka u 18. 30 sati.

Komentari