[VIDEO] Inicijativa 67 je previše – Poruka Vladi, Saboru i Plenkoviću: Ili referendum ili građanski prosvjedi!

54
Foto/Facebook

Sindikati okupljeni u referendumsku inicijativu 67 je previše danas su se okupili na markovom trgu i Vladi, Saboru i premijeru Plenkoviću poručili da što prije raspišu referendum ili će u protivnom organizirati građanske prosvjede.

Upozoravaju kako je prošlo tri mjeseca i tri dana od njihova okupljanja na istome mjestu kada su predali prikupljenih gotovo 750 tisuća potpisa. “Nemamo ni potrebe ni volje čekati“, kazao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Poručio je kako predsjednik Hrvatskog sabora referendum mora raspisati, a „ono što predsjednik hrvatske Vlade, kao i svi prethodni predsjednici hrvatskih vlada trebaj usami sa sobom odlučiti je da referenduma ipak mora biti, da se volja građana ipak mora poštivati“.

Nećemo učiniti ništa protiv Sabora i Vlade ako se referendum raspiše. Ako to ne učine i ne budu poštovali volju građana naša je dužnost da pozovemo građane na ulice i da kažu što misle o takvoj Vladi i Saboru“, kazao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Nije svako odijelo za svako tijelo,  to što je dobro za Norvešku ili Švedsku nije dobro za Hrvatsku. Raspišite referendum što prije“, poručio je predsjednik NHS-a Krešimir Sever dodavši kako se referendum može raspisati već  u listopadu.

Važno je održati referendum kao znak demokratske političke kulture“, istakao je predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić koji je za premiejra kazao da je “alfa i omega svih pitanja, on je taj koji će odlučiti što će napraviti Hrvatski sabor”

Upozoravamo da tu šaradu gdje će Plenković pitati samog sebe preko svojih prijatelja u Ustavnom sudu svi vidimo, sve je jasno, sve je transparentno, gospodine Plenković, raspišite referendnum“, poručio je Ribić.

Konferencija za novinare inicijative 67 je previše

Objavljuje 67 je previše u Ponedjeljak, 16. rujna 2019.

Komentari