[VIDEO] IKEA ukinula plastiku za jednokratnu upotrebu! Posljednji primjerak izumrle slamke postao muzejski primjerak!

63
Foto/Screenshot

“Želimo doprinijeti svijetu bez otpada i omogućiti ljudima da donesu održivije izbore. Ambicija da se do 2030. godine sva plastika koja se koristi u IKEA asortimanu predmeta za dom temelji na obnovljivim ili recikliranim materijalima, važan je dio naše strategije održivosti. Pozitivni za ljude i planet”, poručuju iz IKEA Hrvatska.

Odlučili su potpuno ukinuli plastiku za jednokratnu upotrebu iz svojih predmeta za dom, ali i svojih restorana i bistroa, a sve kako bi doprinijeli smanjenju zagađenja plastikom od predmeta za jednokratnu upotrebu.

Kako bi obavijestili građane o ovoj odluci, u zagrebačkoj robnoj kući u muzejskoj vitrini izložili su posljednji primjerak izumrle slamke za pijenje.

Uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu iz našeg asortimana i iz naših restorana i bistroa važan je korak kako bismo pomogli kupcima i svojoj tvrtki da doprinesu svijetu bez otpada“, izjavio je Aldo Lele, direktor održivosti u IKEA Jugoistočnoj Europi.

Nakon što su početkom 2020. godine uklonili plastične proizvode za jednokratnu uporabu iz robnih kuća IKEA diljem svijeta te se danas više od 60 % proizvoda tvrtke IKEA temelji na obnovljivim materijalima, do 2030. godine planiraju prekinuti svoju ovisnost o izvornim fosilnim materijalima.
U robnoj kući IKEA Zagreb tijekom poslovne 2019. godine reciklirali su više od 90 posto otpada!

 

 

Komentari