Video: Eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu, ozlijeđeno osmero ljudi!

44
Foto:brodportal.hr

U utorak 9. listopada, oko 21.30 sati, došlo je do snažne eksplozije postrojenja 04 za preradu nafte u rafineriji u Bosanskom Brodu koja se jako osjetila i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu. Oko 22,30 sati dogodile su se još dvije slabije eksplozije.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara rekao je za RTL da nema potrebe za panikom i da je sve pod kontrolom. U ekploziji postrojenja postrojenja za preradu nafte u Bosanskom Brodu ozlijeđeno je osmero ljudi. Jedan je radnik rafinerije naknadno pronađen mrtav.

Na terenu su vatrogasne ekipe koje gase požar i pokušavaju lokalizirati vatru kako ne bi došlo do širenja na ostatak refinerije, što bi dovelo do strahovtih posljedica ne samo za rafineriju već i zdravlje ljudi.

– Još uvijek ne vidimo vatrogasce, ne znamo šta se dešava. Ne možemo uspostaviti vezu. Ova eksplozija je sve uplašila, nije bilo ugodno. Još nema zahtjeva iz Bosanskog Broda za našu pomoć – rekao je za gradonačelnik Slavonskog Broda Duspara.

Prema navodima građana na društvenim mrežama izdana je naredba o evakuaciji dijela Bosanskog Broda. Brodska Rafinerija je u vlasništvu Njeftegazinkora iz Rusije

Komentari