Vaš telefon ima tajnu kartu koja prati gdje se sve krećete

47

Ideja privatnosti u digitalnom svijetu gotovo nam se čini nedostižnom. Kako učimo o uređajima, uočavamo kako nas oni sve više prate pa čak i bez aplikacija. Ovo se osobito odnosi na iPhone. Evo kako pristupiti tajnoj karti koja vas prati gdje god idete i koraci kako je omogućiti.

Jeste li se ikad pitali kako vaš iPhone automatski povlači upute kako ćete stići na posao kad uđete u auto ili upute kako se vratiti kući kad ste gotovi s poslom? To nije samo dio lokacijskih usluga, već odvojene aplikacije koja se zove “Značajne lokacije” (Significant Locations).

Evo kako ugasiti ovu opciju:

  1. Otvorite postavke
  2. Kucnite na “Privatnost”
  3. Odaberite “Lokacijske usluge”
  4. Odaberite “Sistemske usluge”
  5. Kliknite na “Značajne lokacije” (Significant Locations”)

Nakon što unesete vašu lozinku ili otvorite vaš telefon s FaceID-u, vidjet ćete listu lokacija, a kad kliknete na lokaciju, otvorit će se stranica s više detalja uključujući mapu. Svaka lokacija može se i urediti kako više ne bi bila spremljena u vašem telefonu. Kako biste to učinili, kliknite na grad na kojem ste bili i potom tipku “Edit” u gornjem desnom uglu. Kreirat ćete crveni krug kraj lokacije i moći ćete maknuti lokaciju. Ako želite potpuno isključiti Značajne lokacije morate otići na vrh stranice s popisom lokacija i kliknuti na zeleni gumb na desnom vrhu stranice.

Izvor: Komando

Komentari