Vandalizam u Kružnoj: uništen eko kutak, no većina biljaka se uspjela spasiti

15

Eko kutak u Kružnoj ulici koji je kreirala udruga Urbani separe noćas je bio na meti vandala. Cvijeće je razrušeno, no ne i posve uništeno.

“Noćas su vandali pokušali uništiti Urbani separe u Kružnoj! Točno godinu dana pribojavamo se da će doći ovaj dan. Danas su penzići planirali farbati separee, tako da je bilje već uklonjeno i pokušat će se spasiti. Dođite danas od 10-12 da pomognete Udruzi umirovljenika i u znak prosvjeda protiv vandalizma. Ako imate i možete – ponesite jednu sadnicu sa sobom. Ne mogu oni čupati koliko mi možemo saditi!” -stoji u objavi na Facebooku.

Većina biljaka se uspjela sačuvati, a vidjevši ujutro štetu, Udruga je pozvala sve na prosvjed protiv vandalizma te na obnovu eko kutka. Tako su složne ruke uspjele opet sve posaditi, izvještava Udruga na svojoj stranici na Facebooku.

Objavljuje Urbani separeSubota, 8. lipnja 2019.

 

Odmah su pokrenuli i prosvjed u Kružnoj protiv tog vandalizma koji je počupao zelenilo i uništio drvene klupe.

Objavljuje Urbani separePetak, 7. lipnja 2019.

Udruga Urbani separe ima cilj obogatiti Rijeku zelenilom, klupama, igralištima i biciklističkim stazama, a smanjiti onečišćenje.

“Želimo od našeg grada napraviti prijestolnicu jer znamo da to najviše ovisi o nama građanima i pokazati kako se grad koji teče voli djelima, a ne samo riječima i lajkovima.”

Komentari