Valentina Aščić postigla najbolji hrvatski rezultat u brzom klizanju!

588

Valentina Aščić postigla najbolji rezultat hrvatskih brzoklizača na dosadašnjim europskim prvenstvima!

U Poljskoj je završilo EP u brzom klizanju – za naših četvero reprezentativaca – najuspješnije do sada! – javlja Hrvatski olimpijski odbor.

Prvo ime bila je Valentina Aščić (KBK Meteor), čiji je nastup u B finalu na 1500 m ujedno i prvi finale naših predstavnika na velikom natjecanju uopće. Disciplinu 500 m završila je na 14. mjestu s novim državnim rekordom i najboljim rezultatom hrvatskih brzoklizača na dosadašnjim EP-ima. Sve pohvale zaslužuje i Katarina Burić za 17. mjesto na 1000 m. U muškoj konkurenciji Martin Kolenc je 16. mjestom postavio novi državni rekord u disciplini 500 m, dok je Ivan Martinić bio 29. u ukupnom redoslijedu.

Četvero hrvatskih reprezentativaca predstavljalo nas je na brzoklizačkom EURO 2021. prvenstvu u poljskom Gdanjsku u jakoj konkurenciji od 138 klizača iz 25 europskih zemalja.

Pripreme su bile vrlo otežane s obzirom na COVID krizu. U sklopu zajedničkog projekta suradnje, dio priprema naši reprezentativci odradili su u belgijskom Hasseltu, zajedno s reprezentativcima Belgije, ističe Hrvatski klizački savez.

Sva tri natjecateljska dana zainteresirani gledatelji natjecanje su mogli pratiti na službenom ISU (International Skating Union) YouTube kanalu gdje se mogu i pogledati snimke natjecanja.

izvor: zeneimediji.hr

Komentari

Close