Ususret Dori 2023. prisjetimo se tko su bili najbolje i najgore plasirani izvođači

50
mikrofon
Ususret Dori 2023. – hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, koja će se održati u Opatiji 11. veljače, prisjetimo se tko su bili najbolje i najgore plasirani izvođači.
Hrvatska se na Eurosongu prvi put pojavljuje kao samostalna država 1993. godine, od tada se natjecala 28 puta, a u finalu je bila 18 puta.

Najbolje i najgore plasirani izvođači

Maja Blagdan sa “Svetom ljubavi” i Doris Dragović s “Marijom Magdalenom” osvojile su do sada najbolji rezultat – 4. mjesto.
Prema pisanju Grada Opatije, Hrvatsku su na Eurosongu predstavljali i grupa Put (15. mjesto), Toni Cetinski (16. mjesto), grupa Magazin i Lidija (6. mjesto), grupa E.N.I. (17. mjesto), Danijela Martinović (5. mjesto), Goran Karan (9. mjesto), Vanna (10. mjesto), Vesna Pisarović (11. mjesto), Claudia Beni (15. mjesto), Ivan Mikulić (12. mjesto), Boris Novković (11. mjesto), Severina (12. mjesto), Dragonfly i Dado Topić (nisu se kvalificirali u finale), Kraljevi ulice i 75 Cents (21. mjesto), Igor Cukrov (18. mjesto), Feminnem, Daria Kinzer, Nina Badrić, Klapa s mora (nisu se kvalificirali u finale), Nina Kraljić (23. mjesto), Jacques Houdek (13. mjesto), Franka Batelić, Roko Blažević (nisu se kvalificirali u finale), Damir Kedžo (natjecanje je otkazano), Albina i Mia Dimšić (nisu se kvalificirale u finale).

Komentari