Uragan Florence približava se američkoj obali, njegov razorni udar očekuje se u četvrtak

132

Uragan Florence prijeti južnom djelu istočne obale SAD-a, kako se bliži obali dobiva na snazi, koja bi, procjenjuje se, biti razorne snage. U svega 12 sati brzina vjetra se udvostručila i dalje raste.Uragan Florence se od ponedjeljka do utorka približio kategorji pet, još su jučer vojska naredila evakuaciju obalnih područja država Sjeverna Karolina, Južna Karolina i Virginija koje bi mogao uragan Florence izravno pogoditi. Danas ujutro izdana je zapovijed za evakuaciju i za državu Maryland.

Među stanovnicima obalnih područja zavladala je panika, trgovine su ispražnjene, na benzinskim postajama velike su gužve, nedostaje osnovnih namirnica, kruha, mlijeka, vode, ali i baterija, generatora.
Florence se kreće brzinom od 20 km na sat u smjeru sjeverozapada, u utorak i srijedu uragan bi trebao prijeći između Bahama i Bermuda, očekuje se da bi u četvrtak mogao pogoditi američku obalu.
Iz američkog Nacionalnog centra za praćenje uragana upozoravaju kako prema dostupnim izvješćima nije vidljivo da je uragan Florence dosegnuo vrhunac, očekuju u idućih 36 sati njegovo jačanje, tako da će do četvrtka biti iznimno opasan i snažan uragan

Komentari