Upoznajte najsretniju životinju na svijetu!

20

Kuoka je slatka životinja koja podsjeća na malu koalu, a prvi put otkrivena je u 17. stoljeću. Pronaći je možete na jugozapadu savezne države Zapadne Australije, a najviše ih se nalazi na otoku Rottnest.

Ove životinje ne samo da su slatke, nego su i veoma društvene pa često znaju znatiželje radi prilaziti razdraganim turistima. Pretpostavlja se da su kuoke otvorene prema ljudima baš zato jer je otok Rottnest odvojen od kopna već 7 000 godina pa vole iskoristiti svaki raspoloživi trenutak za druženje.

Navedeni otok posjeti preko 500 000 ljudi godišnje kako bi vidjeli kuoke, a i slikali jedinstven “selfie” s ovim zanimljivim i jedinstvenim životinjama. Fotografiranju s kuokom nisu odoljele ni mnoge slavne osobe poput Rogera Federera, Margot Robbie, Hugha Jackmana i mnogih drugih.

Osim što su kuoke senzacija na društvenim mrežama često se nazivaju i najsretnijim životinjama na svijetu! Pretpostavlja se da je osmijeh koji im je svima zajednički zapravo rezultat evolucije. Smiješući se kuoke se dodatno rashlađuju što im je itekako potrebno s obzirom da su krznene, a i da žive u vrućoj Australiji.

Danas se širi samo pozitiva pa ako već nećete letjeti do Australije pronađite još slika kuoka i uživajte. Danas se širi samo pozitiva!

 

Komentari