UNICEF je donirao gotovo pola milijuna kuna koje će osigurati kvalitetno obrazovanje za sve. Bez iznimke!

18

UNICEF je podržao prijeko potrebno obnavljanje infrastrukture za sigurno odvijanje škole na daljinu donacijom vrijednom više od 480 000 kuna. Ta donacija od iznimne je važnosti kako bi djeca diljem svijeta mogla sada, a i kasnije mogu koristiti virtualne učionice i mrežne alate za učenje.

Imali smo tu sreću da smo zahvaljujući ulasku kurikularne reforme u škole, na vrijeme opremili naše škole i time stvorili preduvjete da bi ovakav tip nastave uopće bio moguć. Zahvaljujem UNICEF-u na donaciji sustava za dugotrajnu pohranu podataka velikog kapaciteta (Tape Library) koji je na ovaj način dao podršku cjelokupnom procesu. –izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

UNICEF je i za vrijeme vrhunca pandemije osigurao podršku djeci i obiteljima nabavkom zaštitne opreme, dezificijensa, osiguravanju WiFi pristupa kao i još mnogo drugih potrebnih potrepština.

Zahvalni na donaciji koja će pomoći u održavanju stabilnosti naših sustava te posljedično omogućiti svim učenicima i nastavnicima poboljšano iskustvo i neometano provođenje nastave na daljinu. izjavio je Goran Kezunović, ravnatelj CARNET-a.

Djelatnici UNICEF-a nadaju se da će njihov doprinos CARNET-ovu sustavu biti od velikog značaja te da će kontinuiranim naporima osigurati kvalitetno obrazovanje, za sve. Bez iznimke!

Komentari