U Viškovu je produžen rok prijava za jednokratnu novčanu pomoć starijima od 65 godina

15

Vijeće Općine Viškovo jednoglasno je usvojilo izmjene Odluke o pravu na jednokratnu godišnju novčanu pomoć starijim osobama. Izmjene se odnose na rokove zaprimanja zahtjeva pa je tako rok za predaju zahtjeva za 2020. godinu produžen pa će se oni zaprimati sve do kraja kalendarske godine umjesto do kraja listopada kako je to bilo prvotno predloženo.

Izmjene su predložene zbog trenutačne situacije s pandemijom koronavirusa, a s obzirom na dobnu skupinu na koju se Odluka odnosi. Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave u Službenim novinama Općine Viškovo tako da se zahtjevi nastavljaju zaprimati od 30. studenog. 

„Na taj način želimo mještanima starijim od 65 godina dodatno izaći u susret jer neki od njih možda nisu stigli predati zahtjev, neki možda nisu provjerili eventualna dugovanja prema Općini, neki imaju nekretninu koja im ne služi za stanovanje. Nama je cilj milijun kuna koje smo osigurali u proračunu za 2020. godinu upotrijebiti isključivo za tu namjenu. Ujedno smo u izmjenu Odluke unijeli i promjenu vezanu za podnošenje zahtjeva za 2021. godinu tako da će se sljedeće godine zahtjevi zaprimati od 1. veljače do 31. ožujka 2021. godine. Ovisno o visini mjesečnih prihoda, osobe starije od 65 godina mogu ostvariti pravo na pomoć u iznosu od 400 do 1000 kuna“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

 

Komentari