U subotu kreće Hod za slobodu, recimo još jače NE neravnopravnosti

85
Hod za slobodu

U organizaciji Inicijative Građanke i građani Rijeke i ove će se godine na riječkom Korzu održati Hod za slobodu. Okupljanje je u subotu, 18. svibnja u 10 sati ispred Radio Rijeke s rutom Hoda do Jadranskog trga.

Rijeka je prije godinu dana bila jedini hrvatski grad koji je izašao na ulice za bolju Rijeku i bolju Hrvatsku. Hodu se odazvalo više od 2 tisuće građana. Svojim transparentima dali su do znanja kakvo društvo žele: slobodu prilikom odlučivanja o trudnoći, ravnopravnost žena i muškaraca po svim osnovama, bolji zdravstveni sustav i sigurna radna mjesta.

Hodači za slobodu teže životu u sekularnoj državi, u društvu napretka, bez nacionalizama i revizionizama, u kojem ljubav dolazi u svim oblicima. Takve poruke šalje Rijeka, Europska prijestolnica kulture, čiji je moto Luka različitosti.

Ti se zahtjevi s prošlogodišnjeg Hoda za slobodu nisu ispunili. Još uvijek nismo zakoračili u život u slobodi izbora, u slobodi od nasilja i prisile, u slobodi od diskriminacije. Zato se pozivaju građani na Hod za slobodu, kako bi se čulo još jače NE sadašnjem društvu i onima koji ga žele podrediti sebi.

Komentari