U Srbiju stigao novi soj Covida-19. Vučić: “Okrenula mi se utroba naopako kada sam saznao da je otkriven kod nas”

171

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju je izvijestio kako je britanska mutacija koronavirusa stigla u Srbiju. Mutaciju je donijela putnica iz Londona koja je bila negativna na PCR testu, a njezin suprug pokazao je teške simptome. U tijeku je traženje kontakata žene.

Vučić je kazao za TV Prva: „Novi soj je užasan. Okrenula mi se utroba naopako kada sam saznao da je otkriven kod nas. Sa nadom kažem da to možemo zaustaviti. Inače, ako nam se to proširi, to je pakao za cijelu zemlju.“

Ujedno, istaknuo je da Srbija nije dobila nijednu dozu cjepiva iz COVAX programa, a samostalno je nabavila 1,15 milijuna cjepiva. “Danas je teže nabaviti cjepivo nego nukelarno oružje”, kazao je Vučić za TV Prva i dodao kako od ponedjeljka očekuju nove informacije o daljnjoj nabavi ruskog cjepiva. Srbija je, po njegovim riječima, naručila oko osam milijuna doza cjepiva, ali je “problem što ih nema”. Podsjetimo, Srbija koristi tri cjepiva: američko-njemački Pfizer/BioNTech, ruski Suputnik V i kineski Sinopharm.

Komentari