U Sisku predstavljeni električni i hibridni automobili, posebnu pozornost privukao Tesla

39

U Sisku se održala 5. izložba električnih i hibridnih automobila u sklopu tradicionalne manifestacije SOELA, na kojoj je predstavljeno 20-tak električnih i hibridnih automobila, a održala se i utrka solarnih bolida.

Tijekom dvodnevne SOAELA-e predstavljaju se električni i hibridni automobili dostupni na hrvatskom našem tržištu, kao što su Tesla, Renault, Nissan, Mitsubishi, Toyota, AIXAM, Citroen, e-Golf, e-UP, Peugeot i BMW.

Posjetitelji izložbe mogli su iskusiti vožnju izloženim automobilima. Posebnu je pozornost izazvao Tesla 3 s rekordnih 500 kilometara autonomne vožnje.

Sisačko-moslavačka županija nedavno je donijela odluku o utemeljenju Centra za svemirsku tehnologiju te razvija projekt poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, koji uključuje i gaming industriju, a u sisačkoj Tehničkoj školi prvi će puta biti organiziran upis učenika u novo zanimanje tehničara za video igre.

Na sisačkim ulicama održava se i utrka solarnih bolida. Sva 23 solarna bolida izradili su učenici 19 obrazovnih ustanova iz Hrvatske, slovenskih Krškog i Sevnice, te Posušja iz BiH.

SOELA-om se obilježava i Dan sisačko-moslavačke županije. Tim se povodom održava i konferencija pod nazivom “Svemirska tehnologija – izazov za obrazovni sustav i gospodarstvo.”

Komentari