U PGŽ tijekom vikenda dva novooboljela, u Istri nema novozaraženih

94
Foto/Screenshot

U Primorsko-goranskoj županiji stanje je stabilno, proradio je i sustav e-propusnica, kazao je primorsko goranski župan Zlatko Komadina na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ.
Komadina je potvrdio kako će od utorka pacijenti s blagim simptomima ozdravljenje dočekati u crikveničkoj Thalassotherapiji. Teži slučajevi ostaju u KBC-u Rijeka.

Još je jedan vikend iza nas, od petka ujutro do danas ujutro, na 26 punktova bilo je 210 pokušaja napuštanja mjesta prebivališta, samo 2 kršenja mjera samoizolacije i 2 slučaja kršenje mjere zabrane rada, u Rijeci i u Općini Jelenje“, kazao je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske.

Tijekom vikenda imali smo dva novooboljela, oba su povezana s istim žarištem, a to je izletnički avion koji je došao iz Turske. Obrađeni su i svi njihovi kontakti. U Primorsko-goranskoj županiji imamo 47 oboljelih, 11 osoba je ozdravilo, pet tijekom vikenda. Obrađuje se 374 kontakata, od ukupno 858 uzoraka s područja PGŽ-e 299 uzorka obrađuje se u našem laboratoriju. U ova dva ključna tjedna imamo rast, ali miran rast, dnevno 1,07, možemo poželjeti da još neko vrijeme bude miran i da tako dočekamo kulminaciju epidemije i konačno pad krivulje“, kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

U Istri nema novozaraženih, 13 uzoraka koji su u subotu poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ negativni su na koronavirus. Još su dva pacijenta izliječena, pa je tako u Istri sada ukupno 11 izliječenih.
U Istri je dosad ukupno zaraženo 76 osoba.

Jučer je uzeto 9 novih uzoraka koji su dostavljeni u zagrebački laboratorij. Rezultati stižu naknadno, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Istarske županije

 

Komentari