U ornitološki kamp na Učki i ove su godine dobrodošli svi ljubitelji ptica

16

Tradicionalni ornitološki kamp na Učki otvara se i ove godine. Udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, a u sklopu EU sufinanciranog projekta Učka 360° pruža priliku ljubiteljima ptica da se educiraju o svojim omiljenim životinjama.

Kamp će se održati na području lokve Rovozna od 18. kolovoza do 4. listopada s ciljem praćenja jesenske selidbe ptica te edukacije posjetitelja o pticama i njihovim staništima te ostalim biljnim i životinjskim vrstama Parka.

Zainteresirani se mogu pridružiti volonterima i prstenovačima u njihovoj pedesetodnevnoj avanturi. Osigurano je nekoliko šatora tako da se kod Rovozne može prespavati, a čeka vas ručak kuhan na logorskoj vatri. Pitka voda je omogućena iz plastične cisterne na lokaciji, no zalihe su ograničene. Stoga nema tuširanja, no svatko može svratiti obližnjoj plaži gdje se i kupuju namirnice.

Mobiteli nisu zabranjeni, ali je signal prilično slab. No uređaji vam neće ni trebati jer je cijeli dan ispunjen aktivnostima prstenovanja ptica, što provode iskusni prstenovači.

Pridružiti se mogu svi zainteresirani. Jedini uvjet sudjelovanja je poštivanje drugih te pravila ponašanja u kampu i u radu s divljim životinjama. Za prijave dostupan je obrazac na stranici.

Komentari