U nastavku utorka mjestimična kiša i pljuskovi, krajem srijede bura i stabilizacija

90
kiša

U nastavku utorka očekuje nas nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, međutim vrijeme će se brzo smiriti, već krajem srijede kada stiže umjerena do jaka bura.

Zbog konvektivnog karaktera dijela oborina količine kiše bit će nejednolike, a sudeći prema modelima obilnije količine bit će rezervirane uglavnom za sjeveroistok Istre i dijelove Kvarnera.

U srijedu nas očekuje sunčanije vrijeme, međutim poslijepodne i sredinom dana valja očekivati lokalne pljuskove diljem regije, a naročito intenzivni mogli bi biti u kopnenom području, uključujući središnju Istru.

Krajem dana prolazno će zapuhati umjerena i jaka bura što je uvod u stabilizaciju vremena.

Nakon ove nove brze promjene vremena vrijeme će se stabilizirati, a takvo bi moglo ostati sve do sredine idućeg tjedna, a možda i dulje. Temperature zraka postupno će rasti, naročito dnevne vrijednosti. Ipak, one će biti unutar okvira prosječnih za doba godine, što je svakako dobra vijest.

Samim time možemo reći kako nas uobičajeno i prosječno proljetno vrijeme bez većih oscilacija očekuje do daljnjega, donosi IstraMet.

Komentari