Trump ismijao Gretu Thunberg nakon njezinog govora

42
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je buru u javnosti nakon što je objavio na Twitteru komentar na govor 16-godišnje švedske aktivistice za klimu Grete Thunberg.

Na UN-ovom summitu Greta je prozvala svjetske vođe zbog toga što ne poduzimaju ništa u vezi s borbom protiv klimatskih promjena.

“Svojim praznim riječima ukrali ste mi snove i djetinjstvo”, riječi su iz Gretinog govora na koje je Trump postavio sarkastičan komentar.

“Ona se čini kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti!” – napisao je Trump.

Na objavu je dobio mnoge osuđujuće komentare:”Što mislite, kako odrastao čovjek, predsjednik SAD-a “izgleda” kada napada djevojčicu? Odgovorit ću vam: kao slabić, bolesni sociopat”, “Vas i mene više neće biti, dok će djeca njezine dobi patiti na planetu uništenom klimatskim promjenama. Sramite se što je ismijavate”, bili su neki od komentara.

No istodobno su se pojavili i komentari s osudama prema Greti: “Pogledajte plastiku za njezinim stolom. Da, to je ona ista djevojka koja propovijeda svijetom o klimatskim promjenama.”

 

Komentari