Trojica osumnjičena za opasno izvođenje građevinskih radova u Adamićevoj ulici!

16

Trojica hrvatskih državljana sumnjiče se za kazneno djelo opasnog izvođenja građevinskih radova u Adamićevoj ulici u Rijeci.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 37, 42 i 51 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela opasno izvođenje građevinskih radova.

Policija ih sumnjiči da su 22. studenoga prošle godine u Rijeci, prilikom rekonstrukcije poslovne zgrade u Adamićevoj ulici, postupali protivno općepoznatim pravilima struke iako svjesni da takvo postupanje može dovesti do posljedica koje izazivaju opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.

Podsjetimo, 22. studenog oko 13 sati došlo je do urušavanja dijela vanjskog zida, fasade i građevinske skele sa zgrade bivše pošte u Adamićevoj ulici u središtu Rijeke, u vrijeme kada je promet gradskim središtem najintenzivniji.
Ipak, sretna je okolnost što je u trenutku urušavanja građevinskog materijala i skele na obližnjem semaforu crveno svijetlo zadržalo automobile i gradski autobus. Tijekom uklanjanja građevinskog materijala i sanacije štete promet Adamićevom bio je zatvoren, što je izazvalo prometni kolaps u cijeloj Rijeci.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, trojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Komentari