Trajekt “Aurelia” sretno pristao u luku Split!

57
Foto: Piet Sinke
Trajekt Aurelia, talijanske brodarske kompanije SNAV, nakon 42 sata plovidbe pristao je u luci Split. Cijelim ga je putem teglio remorker Pollux riječkog Jadranskog pomorskog servisa.
Trajekt “Aurelia’ talijanskog brodara SNAV koji plovi na liniji Ancona-Split jučer rano ujtro doživio havariju kraj Žirja.
Trajekt “Aurelia”, isplovio je u srijedu 8. svibnja oko 20,30 sati iz Ancone prema Splitu, gdje je trebao uploviti jučer ujutro oko 7 sati, no u prvim satima četvrtka, oko 5 sati ujutro došlo je do kvara pogona na deset milja od Kornata. Trajekt s 215 putnika i 92 člana posade satima je plutao na pučini.
U pomoć su krenula dva “Brodospasova” tegljača iz šibenske i splitske luke, ali su se zbog loših uvjeta na moru, morala vratiti u šibensku luku. Uslijed jakog juga valovi na otvorenom moru dozezali su visinu i do četiri metra, stoga se čekalo smirivanje vremena kako bi u drugom pokušaju krenuli s tegljenjem broda.
Tegljač ‘Pollux’ riječke tvrtke Jadranski pomorski servis d.d., doplovio je jučer u 15 sati do havarirane “Aurelije”. MRCC Rijeka je u 15.30 sati zaprimila potvrdu da je tegljač ‘Pollux’ sigurno privezao putnički brod ‘Aurelia’, a nakon svih sigurnosnih provjera tegljenje broda prema luci Split započelo je u 16.30 sati.
“Aurelija” je u 13 sati sigurno uplovila u splitsku luku.

Komentari