Tradicionalna akcija Udruge “Mijau”- Sterilizacija mačaka uz 50 posto popusta!

39

Uz suradnju sa pet veterinarskih ambulanti u Rijeci i okolici, Udruga “Mijau” Rijeka organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija  počinje već u siječnju i to od 15.siječnja 2019 i traje  cijelu veljaču, dakle do 28. veljače 2019 godine. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %.

Cijena ovisi od ambulante do ambulante, te  zahvat za ženke iznosi od  205 do 260 kn, dok su mužjaci od 150 do 205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin čim prije.

S ciljem da se pomogne građanima, ali i da se  kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka, te spriječi njihovo razmnožavanje, niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.  

Odgovornost je na svima
Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivi bolesti. Svi su odgovorni i Volonteri savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.

Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište.

Napominju da Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je, kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi  već 16  godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske  županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti  volonterima udruge koji će im pružiti pomoć.

Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543 5819,  091/887 5688.

Komentari