Tesco je odradio probnu dostavu dronom, a odradila je i Me Gusta Beach Food & Bar u Kostreni

28

Pokusno isporučivanje bespilotnim letjelicama Tesco u domove kupaca u roku od 30 minuta od narudžbe uspješno je provedeno. Sa sjedištem u Tescovoj trgovini Oranmore, okrug Galway, dronovi će lokalnom području dostavljati “male košare” robe.

Dronovi, koje isporučuje Manna, koja već provodi ispitivanja isporuke lijekova u Irskoj, lansirat će se sljedeći mjesec. Leteći brzinom od 80 km / h, mogu isporučiti do 4 kg naručenog – u teretnoj kašeti spuštenoj iz drona – milju daleko za tri minute. Manna je u ožujku planirala pokusno dostavu hrane, ali je tijekom pandemije koronavirusa promijenila fokus na lijekove. Sada isporučuje recepte i ostale osnovne potrepštine u gradu Moneygall.

2016. godine maloprodajni div Amazon izvršio je prvu komercijalnu isporuku dronom u Velikoj Britaniji – od svog centra u Cambridgeu do lokalnog stanovnika, u roku od 13 minuta. U travnju 2020. godine vlada Velike Britanije najavila je da će mnogo veći bespilotni zrakoplov (UAV) dostavljati neophodne bolničke potrepštine s kopna na otok Wight. No, nekim su se ispitivanjima dronova usprotivili stanovnici koji kažu da je zrakoplov previše bučan i nametljiv. Prošle je godine izvještaj Instituta strojarskih inženjera ukazao da je samo četvrtina odraslih osoba iz Velike Britanije podržala ideju isporuke dronova zbog zabrinutosti zbog sigurnosti i buke.

Ipak, mi imamo primjer dostave hrane na našem području koja je prošla uspješno. Pogledajte kako je prošla dostava narudžbe dronom Me Guste Beach Food & Bara:

Izvor: BBC

Komentari