Sumnja na pokušaj otmice zrakoplova na Amsterdamskom aerodoromu zbog nespretnog pilota!

30

Nizozemska policija reagirala je na “sumnjivu situaciju” na amsterdamskom aerodromu Schiphol u srijedu navečer.

Incident se dogodio nešto prije 19:00 sati. po lokalnom vremenu, prema Matt Hallmannu, putniku koji je taman prolazio kroz Schiphol. Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako je policija blokirala D-zonu aerodroma.

Agent službe za korisnike u Schipholu, kojem se javio medijima, rekao je Business Insideru da je Kraljevski marechaussee ili nizozemska vojna policija na terenu sva ostala pitanja je preusmjerio vladi. Glasnogovornica Marechausseea nije odmah odgovorila. Agencija je tweetala da istražuje “sumnjivu situaciju” na brodu.

Španjolska zrakoplovna kompanija Air Europa tvitala je o tome da je signal za nesreću u avionu koji bi trebao letjeti za Madrid “aktiviran greškom”, što lažno sugerira da je bilo pokušaja otmice u avionu. Nizozemska policija priopćila je oko 20.45 sati. po lokalnom vremenu kada su putnici i posada sigurno napustili avion.

Transponder u avionu, koji prenosi četveroznamenkasti kod tijekom leta, slučajno je postavljen na kod 7500, kod za hitne slučajeve koji se koristi za označavanje pokušaja otmice u tijeku. Kod je nehotice poslan kad je pilot pokazivao pripravniku u pilotskoj kabini “kako sve funkcionira”, navodi nizozemski list De Telegraaf.

Schiphol je treća najprometnija zračna luka u Europi, nakon londonskog Heathrowa i Pariza Charlesa de Gaullea.

Komentari