Štrajk škverana – traže da Vlada zauzme jasan stav o brodogradnji i konačno objave što se od Uljanika očekuje

53

Od danas je danas je 2800 radnika pulskog Uljanika i 1700 radnika riječkog 3. maja u štrajku. Nakon petodnevnog neuspjelog mirenja s Upravom Uljanik Grupe radnici traže isplatu svojih plaća. Uljanikovci su izašli na ulicu i blokraju promet, dok radnici u riječkom 3. maju zasad štrajkaju unutar brodogradilišta.
Škverani od Vlade traže da Uljanik uvrsti na dnevni red sutrašnje sjednice. Zahtijevaju da Vlada jasno zauzme stav o brodogradnji i konačno objavi što od Uljanika očekuje. Radnici poručuju Vladi da ne daje “novce uvijek istima, koji samo čekaju pare od restrukturiranja”.
Tijekom dana i Uprava Uljanika oglasila se priopćenjem.
‘Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije. Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju. Uprava je u stalnoj komunikaciji sa Štrajkaškim odborom i na raspolaganju je u svakom trenutku za neposredni sastanak i izmjenu svih najnovijih informacija koje očekuje”‘, navode u priopćenju.

Komentari