Stigli su rezultati obdukcije Georgea Floyda – Umro je od zastoja srca, imao i koronavirus

84

Službeni patolog okruga Hennepin nakon završene obdukcije provedene nad tijelom Georgea Floyda zaključio je kako je njegova smrt izazvana srčanim zastojem. U izvješću stoji da je Floydov vrat bio pritisnut 8 minuta Chauvinovim koljenom, no to nije izravan uzrok smrti. Ujedno, stoji i da je Floyd imao brojne ozljede i posjekotine po glavi, licu, ustima, ramenima i udovima, ali nijedna od tih ozljeda nije bila smrtonosna. Floyd je prema izvješću obdukcije bio srčani bolesnik s visokim krvnim tlakom te pozitivan na koronavirus te je u tijelu žrtve pronađena umjerena razina fentanila i metamfetamina.

“Na kraju dana svi se vraćaju svojim obiteljima. Gianna više nema oca. On je nikad neće vidjeti kako odrasta, kako ide na maturu. Nikad je neće voditi pred oltar. Ako bude imala neki problem, nema oca kojem se može obratiti. Tu sam zbog našeg djeteta i Georgea. Zaslužio je pravdu i, što god netko mislio o njemu, bio je dobar čovjek. Bio je dobar”, rekla je Roxie Washington, Floydova žena na konferenciji za novinare.

Prisjetimo se, bivši policajac Derek Chauvin te još trojica njegovih kolega optuženi su za ubojstvo drugog stupnja Georgea Floyda i za nečinjenje, pomaganje i poticanje na ubojstvo. Optužnica protiv Dereka Chauvina prvotno je bila izrečena za ubojstvo trećeg stupnja, odnosno za ubojstvo iz nehaja, a onda je pooštrena na ubojstvo drugog stupnja, odnosno ubojstvo bez namjere. Ipak, odvjetnik obitelji Floyd za CNN istaknuo je kako obitelj vjeruje da bi optužnica protiv Chauvina trebala biti za ubojstvo prvog stupnja. Za ubojstvo drugog stupnja predviđena je kazna do 40 godina zatvora, a za ubojstvo trećeg stupnja 25 godina zatvora.

Komentari