Šprajcov komentar o premijerki Srbije izazvao žučnu raspravu

129
šprajc

Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak’ se uzme“, kazao je u RTL Direktu Zoran Šprajc, u najavi priloga o srpskoj premijerki Ani Brnabić  koja s partnericom čeka dijete i izazvao rekacije.

Na Facebook stranici Seksizam naš svagdašnji  Šprajcova izjava označena je homofobnom, no sudeći prema komentarima, čini se da većina ipak ne drži da je urednik RTL Direkta prešao granicu.  

U međuvremenu je Šprajc objavio još jedan komentar “Ok, ja sam neduhoviti seksist i homofob...” koji je vrlo brzo obrisao.

Na Facebook stranici Seksizam naš svagdašnji mnogi su stali braniti urednika RTL Direkta.

“Napali Šprajca, a on je najliberalniji novinar. Čak se i sprdao prije sa homofobima i sličnima“, piše u komentaru. 

Al ga svi se*ete. Homofobni komentar, Šprajc ovakav onakav.
Komentar je odraz njega samoga, a koliko znam još uvijek svi imamo pravo na vlastito mišljenje, iako vjerujem da će i to uskoro država probati zakonom ukinuti.
Ako vam se ne sviđaju njegova ra
zmišljanja, prestanite ga gledati, pratiti i komentirati.
Šprajc je zakon!
P.S. ne znam čime je on to uvrijedio LGBT zajednicu jednim šaljivim komentarom?!
Jer kad komentira ministra za nabavku zrakoplova, to je ok. Kad komentira predsjednicu i to je ok, ali ako je slučajno pipnuo tabu temu, odmah ne valja…dvolični i glupi ljudi samo se hvataju na ovo
“, jedan je od komentara.

Seksizam vaš svagdašnji, vaš post je dosta heterofoban! Vas pogađaju činjenice koje je rekao Zoran Šprajc i odmah ste ga proglasili homofobom, a mi bi sada trebali šutjeti i prihvatiti vašu sugestiju da je gospodin homofob! Dajte molim vas pa vi sami sebi “skačete u trbuh” ovakvim navodima, sada ste vi ispali heterofob“, piše drugi. 

Po čemu je homofob? Fobija podrazumijeva strah a ja ga u njegovoj izjavi ne vidim. Smije li se osoba šaliti na nečiji račun bez da ju se etiketira?“, stoji u jednom od brojnih komentara.https://www.facebook.com/seksizamhrvatska/photos/a.237610510048906/550112372132050/?type=3&theater

Na ovu se temu na Twitteru oglasio i Šprajc. Komentarom je “zapečatio” raspravu.

Je, bez brige. Na ćudorednoj fb stranici Seksizam naš svagdašnji, od 80 komentara njih 8 misli da je riječ o homofobiji, seksizmu i rušenju ustavnog poretka, a 72-oje misle da je riječ o za***ciji. Još nešto?”

Komentari