Spotify konačno stigao u Hrvatsku!

29

Najveća globalna platforma za streaming glazbe Spotify konačno je došla u Hrvatsku nakon što se njezin dolazak najavljivao još od 2018. godine od strane ZAMP-a. ZAMP je još u 2018. godini kazao kako je sve dogovoreno sa švedskom kompanijom, no ta je informacija brzo izblijedila. Cijena Spotifyja u Hrvatskoj se kreće od 5, 99 eura za jednog korisnika, a dostupan je i probni period od mjesec dana. Pretplata za dva korisnika iznosi 7, 99 eura mjesečno, dok je obiteljski paket za 6 ljudi 9, 99 eura mjesečno.

Spotify broji preko 130 milijuna korisnika te je dostupan u 92 zemlje svijeta. Na Spotifyju registracijom dobivate personalizirane prijedloge glazbe napravljene samo za vas, najbolje svjetske playliste koje su sastavili glazbeni eksperti i fanovi te slušanje više od 35 milijuna pjesama.

Glavni direktor ZAMP-a Nenad Marčec kazao je: “Dolaskom Spotifyja konačno je i u Hrvatskoj pokrivena digitalna ponuda glazbe, kako cjelokupnog svjetskog repertoara, tako i kataloga domaćih autora i glazbenika. Ugovor sa švedskim servisom potpisali smo još u listopadu 2018. te smo, zajedno s hrvatskim fanovima glazbe, nestrpljivo čekali njihov dolazak na naše tržište koji je, kako vidimo, ovisio isključivo o njihovoj poslovnoj politici. Uz postojeće Deezer, Apple Music i YouTube Music, sada više zaista ne nedostaje kvalitetne i legalne ponude glazbe, na zadovoljstvo ljubitelja glazbe, ali i onih koji tu glazbu stvaraju.”

Izvor: Telegram

Komentari