Šokantan govor predsjednika Europskog parlamenta u Bazovici, Istru i Dalmaciju proglasio talijanskima!

56
tajani antonio

Viva Trieste viva l’Istria Italiana, viva la Dalmazia Italiana, viva gli Esuli, evviva i valori della nostra Patria (Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine)”, kazao je Antonio Tajani, predsjednik Europskog parlamenta u nedjelju na obilježavanju Dana sjećanja u Bazovici pokraj Trsta. Tajani je član stranke Forza Italia Silvia Berlusconia.

Kao Talijan – naglašava on – kao patriot, kao predsjednik Europskog parlamenta, učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih osigurao da Bruxelles usmjeri pozornost na ono što se dogodilo u ovom dijelu Italije. Tijekom sljedećeg zasjedanja u Europskom parlamentu sjetit ću se tragedije ovih zemalja, tako da će svi znati što se ovdje dogodilo“, poručio je Tajani okupljneima.

U čast našim žrtvama, žrtvama anti-talijanske mržnje. Ubili su oni koji su na uniformi imali crvenu zvijezdu’, kazao je Tajani.

Govor predsjednika Europskog parlamenta izazvao je burne reakcije hrvatskih europarlamentaraca Ivana Jakovčića, Ruže Tomašić, Tonina Picule, Biljane Borzan, Dubravke Šuice, Joze Radoša, Davora Škrleca koji su takav govor najoštrije osudili.

Zastupnica Borzan pozvala je ostale kolege iz EP da reagiraju protiv napada na teritorijalnu cjelovitost RH i povijesne falsifikate!

Komentari