Snijeg u Gorskom kotaru stvara probleme u prometu

102

U Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg. Zbog snijega i zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta kroz Gorski kotar za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri, i obratno, javlja HAK.

ravna gora
Ravna Gora Foto/Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica; DC3 Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice-Rijeka; DC32 GP Prezid-Parg-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 GP Brod na Kupi -Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica -Meja-Križišće-Šmrika; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika te lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali, između Bakra i Senja, dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Komentari