Smradu s Marišćine mještani su se odlučili oduprijeti – vlastitim tijelima

22

Nakon što su uputili pisma i ministrima i premijeru, no nitko ne reagira, mještani Marišćine odlučili su blokirati ulaz u Centar za gospodarenje otpadom. 

Pedesetak mještana i s djecom okupilo se ispred Centra te su tako blokirali ulaz smetlarskim kamionima. Ističu da su se okupili nakon razočarenja izjavom pomoćnice ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića, koja je rekla da smrad s Marišćine nije ministrova briga.

Objavljuje Kristina SkenderSubota, 24. kolovoza 2019.

Ogorčeni mještani ne prestaju se boriti pa su opet uputili mail:

“Poštovani, smrdilo je jučer, a smrdi i danas ujutro. No pored smrada, mještani su jučer dobili novu pljusku! JOŠ JEDNA DEBELA PRIJEVARA! Predstavnik udruge Krizni Eko stožer Marišćina obavijestio je jučer mještane o obavljenom telefonskom pozivu s pomoćnicom ministra zaštite okoliša i energetike.

Stav Ministra odnosno Ministarstva je sljedeći:

Ministar Ćorić na sastanku s mještanima i pred medijima obećao je rješavanja visokih vrijednosti sumporovodika što je i napravio jer nema više prekoračenja graničnih vrijednosti te nema govora o zatvaranju. Nije obećao zatvaranje Marišćine zbog smrada nego zbog visokih vrijednosti sumporovodika. Sada je ponovo potrebno utvrditi što smrdi, a rokova za navedeno nema!

Navode da je Ekoplus u vlasništvu PGŽ, grada Rijeke i općine Viškovo, Ministarstvo nije krivo za smrad.”

Objavljuje Marin MartinovićSubota, 24. kolovoza 2019.

 

Komentari