Smetaju vam gužve u Krešimirovoj? Tako će biti do kolovoza.

39

Još jedno produženje radova u Krešimirovoj ulici koji su trebali završiti do kraja lipnja opet su produženi.

Posao se odužio najviše zbog prilagođavanja projekta stvarnom stanju. Istaknuli su to direktor Vodovoda i kanalizacje Andrej Marochini i riječka pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević u programu Radio Rijeke.

Krešimirova ulica zadaje glavobolju građanima Rijeke i okolice već dulje vrijeme, a kako stvari stoje biti će bolje da se naoružamo strpljenjem i Apaurinima. Rokovi za dovršetak opsežnih radova u Krešimirovoj ulici već su nekoliko puta mijenjani, ali zato je gradonačelnik Vojko Obersnel nedavno isticao kako će do kraja lipnja biti gotovi i radovi na toj jednoj od ključnih riječkih prometnica.

Što zbog korone, što zbog “više sile”, što zbog šlampavo odrađenog posla u pripremi dokumentacije, rok je opet pomaknut.

“Ne bih spominjao koronu, ona je došla kasnije. Mi smo u startu imali problema s izrađenom projektnom dokumentacijom. Kad smo počeli s iskopom onda se ustanovilo da te postojeće instalacije ne odgovaraju dokumentaciji. Zbog toga smo izgubili dva mjeseca i to se sad reflektiralo na završetak radova. Kroz 15-20 dana završavamo radove, napravili smo aneks. Vjerujem da su Hrvatske ceste već tu počele raditi, ali uzrok je izmjena projektne dokumentacije. Postojeće stanje se nije korigiralo zadnjih sto godina, koliko je stara i infrastruktura”, istaknuo je Marochini.

“Hvala svim građanima na strpljenju, ali ovaj naš veliki projekt rezultirat će boljim uvjetima na prometnicima i novim nogostupima. Imali smo neki dan veliku koordinaciju svih investitora, došli smo do zaključka da radovi idu svojim tijekom, upravo sada nastupaju Hrvatske ceste nakon što ViK završi svoje radove. Za 15 dana dolazi do nove preregulacije prometa, pa će se promet preseliti na drugi trak. To će tako trajati otprilike dva i pol mjeseca dok HC ne razbiju kompletan sjeverni kolnik i odrade potrebne radove”, poručila je Miličević.

Foto: MojaRijeka.hr

Komentari