Slonica koja je poginula zbog vatrometa u ananasu izazvala je reakcije diljem svijeta

89

Dana 27. svibnja trudna slonica umrla je u Kerali u Indiji od mučne boli nakon što je ugrizao ananas napunjen vatrometom. U njenim ustima se taj vatromet aktivirao, teško joj oštećujući čeljust. Glasnogovornik odjela za šume u Kerali rekao je za Sky News da je poznato da poljoprivrednici postavljaju vatromet u hranu i postavljaju je na rubovima svojih polja kako bi se polja zaštitila od divljih životinja.

Incident je izazvao žestoke reakcije javnosti kada je šumski službenik Mohan Krishnan, dio tima koji je pokušao spasiti životinju, priču podijelio na Facebooku. “Ona je svima vjerovala. Kad je ananas koji je jela eksplodirao, sigurno je bila šokirana ne misleći na sebe, već na mladunče koje će roditi za 18 do 20 mjeseci”, rekao je gospodin Krishnan.

Dužnosnici kažu da je slonica vjerojatno izašao iz Nacionalnog parka Silent Valley (SVNP) u potrazi za hranom. Smatra se da je stigla do okruga Malappuram, gdje je životinja navodno ugrizla voće napunjeno petardama. Aktiviskinja za prava životinja Maneka Gandhi rekla je da je Malapurram da je to jedno od najopasnijih mjesta za životinje u cijeloj županiji. “To je ubojstvo. Malappuram je poznat po takvim incidentima. To je najnasilnija četvrt u Indiji. Primjerice, bacaju otrov na ceste tako da odjednom umre 300-400 ptica i pasa”, rekla je i dodala da je svaka 3 dana jedan slon ubijen Kerali.

Njezin jezik i usta bili su toliko ozlijeđeni da nije mogla jesti. “Nije naudila nijednom čovjeku, čak ni kad je trčala ulicom sela. Nije srušila nijedan dom”, dodao je gospodin Krishnan. Kasnije je slonica stigla do rijeke Velliyar i stala tamo s glavom djelomično pod vodom. Na kraju je umrla dok je još stajala u vodi. Službenici su je kamionom odveli natrag u šumu i tamo kremirali.

Lokalne vlasti registrirale su slučaj i pokrenule istragu ubojstva 15-godišnjeg slona. Dvije organizacije najavile su novčane nagrade svima koji mogu pružiti informacije koje bi dovele do uhićenja. Dok je istraga u tijeku, ljudi na društvenim mrežama odaju počast siromašnoj životinji dijeleći umjetnine koje su napravili u čast slonici.

Izvor: Bored Panda

Komentari