Siječanj u znaku Device_art performansa i edukacija

23

Zadnji Device_art festivalski tjedni, zajedno s aktivnostima EU projekta Future DiverCities, u Zagrebu i Rijeci ugošćuju mlade europske umjetnike koji se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom.  Aktivnosti započinju u ponedjeljak, 21. siječnja programom TRANSMISIJE i petodnevnom radionicom praktičnog treninga za mlade umjetnike u usponu iz Hrvatske, Francuske i Norveške na temu komunikacije i rada u međusektorskom, interdisciplinarnom kontekstu. Radionica je dio programa EU projekta Future DiverCities.

Spoj tehnologije, znanosti, umjetnosti i strasti – automobili

U dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u ponedjeljak 21. siječnja u 17 sati ugošćujemo Matu Rimca (CEO i osnivač tvrtke Rimac Automobili) koji će održati predavanje pod nazivom Spoj tehnologije, znanosti, umjetnosti i strasti – automobili. Program će se održati na engleskom jeziku. Pridružite nam se!

Radionica za djecu i Binarno kino

subotu 26. siječnja program festivala u zagrebačkom MSU ulazi u svoj posljednji tjedan s radionicom za djecu Bio-mimikrijaMehanička čudovišta (11:30-13:00h), centralnom izložbomStrojevi nisu sami koju možete pogledati sve do 3. veljače 2019. te programom Binarnog kina (26. i 27. siječnja od 14:00 do 17:30).Binarno kino u svom programu donosi vijetnamski kratkometražni igrani film The Last Fisherman Shala Ngoa, dugometražni dokumentarni film More Human Than Human Tommya Pallotte i Femke Wolting, i film PUK* Bill umjetnika Florisa Schönfelda koji prikazuje razumijevanje umjetne inteligencije. Emancipacija stroja i njegovo buđenje osnovna je nit i hrvatskog kratkometražnog eksperimentalnog filma A.D.A.M. Vladislava Kneževića, dok je majstorsko zamagljivanje prostora koji spaja ljude i robote napravio Ion De Sosa filmom Androids Dream. Device_art 6.018 filmski program birao je Hrvoje Pukšec.

Device_art 6.018 Performansi u Zagrebu i Rijeci

Subotnji program, 26. siječnja, u Zagrebu završava u dvorani Gorgona ciklusom od pet zvučnih performansa mladih europskih umjetnika koji sudjeluju u programu TRANSMISIJE. Za zagrebačku publiku s početkom u 18 sati nastupaju Mathias Loose (NO): Zvučni dnevnikValentin Durif (FR): Radosni građani povjerovat će strojuJiska Huizing(NL/NO): Iskidani zapisiLucas Paris (FR): AntiVolume i Elio Libaude (FR): Kokoliti. Nakon Zagreba, europski umjetnici će zvučne performanse održati i u Rijeci29. siječnja s početkom u 18 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Program performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska). Performansi u fokus stavljaju zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama, njegovu vezu s prirodom i okolišem – od monumentalnih krajolika do mikro flore i faune, te također na osjetilne imerzije i eksperimentiranje s medijima, glazbenim instrumentima, formatima i komunikacijskim kanalima.

Komentari