Shakira optužena za utaju poreza u iznosu od 14,5 milijuna eura

9
Shakira Waka Waka

Popularna pjevačica Shakira našla se na sudu u Španjolskoj kako bi odgovarala za utaju poreza od 2012. do 2014. U dvije godine od zarade nije izdvojila za porez u sveukupnom iznosu od 14,5 milijuna eura, pripisuje joj sud.

Na sud u Esplugues de Llobregat u blizini Barcelone pjevačica je ušla na stražnji ulaz, kako bi izbjegla mnogobrojne medije koji su je čekali na glavnom ulazu.

Shakira tvrdi da nije živjela u Španjolskoj do 2015. godine te da je sve podmirila. Tužitelji kažu da je do 2015. godine imala prijavljeno boravište u Bahamima, no u Španjojsku se preselila 2011. godine kad je njezina veza s Piqueom postala javna.

Shakirina je obrana tvrdila da je pjevačica do 2014. godine većinu vremena provela na međunarodnim turnejama i da u Španjolskoj godišnje živjela manje od 6 mjeseci, stoga prema poreznom zakonu nije obvezana za plaćanje.

Čini se da je Shakiri u posljednje vrijeme sud postao češće odredište. U svibnju je pristupila sudu zbog optužbe za plagijat pjesme “La Bicicleta.” Do kazne nije došlo jer joj nije utvrđena krivnja za plagiranje.

 

Komentari