Ročište za “3. maj” odgođeno za 26. rujna, Vlada najavila uključivanje u deblokadu riječkog škvera

37
3. maj

Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je održano ročište o otvaranju stečaja 3. maja. Odluka je ponovno odgođena, novo ročište zakazano je za 26. rujna.

Vlada je donijela zaključak o uključivanju u proces deblokade računa, pripremu i pokretanju proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u riječkom brodogradilištu „3. Maj“.

Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod provest će sveobuhvatnu analizu predloženih mjera te ih dostaviti Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, kazao je ministar Darko Horvat naglasivši kako će se temeljem ti t analiza Ministarstvo gospodarstva predložiti konkretne mjere i odluke za realizaciju prve točke zaključka u skladu odredbama zakona o proračunu, zakona o izvršenju proračuna, zakona o državnim potporama te ostalih zakonskih propisima kojima se usklađuje poslovanje trgovačkih društava i provedba stečajnih postupak te ih dostaviti Ministarstvu financija i Ministarstvu pravosuđa.

Po usklađenju predloženih mjera nadležna tijela će do 29. kolovoza ove godine Vladi dostaviti prijedlog akata za provedbu zaključka, kazao je Horvat.

“3. maj za razliku od Uljanika nije prezadužena kompanija i da nije bilo onih pozajmica Uljaniku ono bi moglo normalno funkcionirati jer su i sadašnji i potencijalni kupci izrazili interes i spremnost za završetak brodova, postoji i interes za gradnju novih brodova“, kazao je premijer Andrej Plenković.

 

Komentari