Riva Boduli, Terminal, Molo Longo i Tržnica mjesta su snimanja nove serije

43
Luca Tramontin i Daniela Scalia; FOTO: Petar Kürschner

Nakon “Novina” riječko područje pojavit će se u “Sport Crime”, prvoj sportskoj istraživačkoj seriji, čiju ćemo prvu sezonu, predviđa se, moći pogledati do kraja godine. Druga epizoda snimana je u Rijeci, a lokacije cijelog Kvarnera prikazuju se kroz cijelu seriju.

Šest različitih scena snimljeno je prošli tjedan, u klubu Terminal7, na tržnici u ranim jutarnjim satima, i tijekom spektakularne noćne šetnje. „Kao producenti, smatramo da je Rijeka savršeno mjesto za snimanje, a posebno za naše serije temeljene na sportu. Ovo je savršen set za sportaše“, rekla je producentica Daniela Scalia.

Epizoda 2 (“Rijeka – Ghostland”) zasnivat će se na scenama u gradu s nekim dijelovima u Opatiji i Plominu. Radnja se vrti oko talijanskog sportaša hrvatskih korijena koji se nalazi na rehabilitaciji nakon nesreće.

sport crime 1
FOTO: Petar Kürschner

Bivši komentator Eurosporta i ragbijaš 1.divizije Luca Tramontin objašnjava (na hrvatskom) svoje jedino razočaranje zbog serije koju su s velikim nestrpljenjem iščekivale velike platforme: „Predugo je trajalo od pilot epizode snimane ovdje u Rijeci do zaključenja sezone. Nakon „Legacy Runa“ na Kantridi, Voloskom i Opatiji mislili smo da će nam trebati godinu dana, no potrebno je duže. Imali smo previše prepreka, ali sada je sve prošlo. Na Cannes Mip Festivalu doživjeli smo veliki uspjeh, a sada su distributeri nervozni i vrše pritisak poput nas.”

Koautor i Lucin sin Nico Tramontin (bivši profesionalni hokejaš na ledu) pomagao je u cijelom snimanju: “Luca je naučio hrvatski čisto zbog njegove naklonosti ovom mjestu. U epizodi nije želio govoriti hrvatski, ali … prisilio sam ga. Rečeno mi je da je vrlo smiješan, pa dobro uravnotežuje opasno lice i stav, što je njegov zaštitni znak. Definitivno mi je Terminal7 najdraža teretana ikad, nikad ne dođemo bez treninga i pića u Corto Maltese.“

Snimanje je planirano u Rijeci i okolici, s Kantridom kao središtem akcije.

sport crime 3

Komentari