Riječki glazbeni kolektiv Mrave Brojim objavio je novi predivan singl koji je nastao po uzoru na drevno kazalište sjena

147

Mrave Brojim do sada su objavili dva singla i prateće video spotove za ‘Moje pleme’ i ‘Alkohol’ kojima su u rujnu s još 13 pjesama ušli u finale prestižne nagrade Milana Mladenovića 2020. A sada su za svoje fanove pripremili nešto itekako posebno.

S nadolazećeg albuma prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona” odlučili su osloboditi i objaviti svoj sada već treći singl “Tijelo” – ono što zaista posjedujemo, zavodljivo obličje sa sjenom i temperaturom, koje pleše i pleše i ne može stati.

-S obzirom na to da smo u ovim psihotičnim vremenima svakodnevno izbombardirani raznim informacijama i dezinformacijama, lako se izgubiti u svoj toj galami, svjetlu i prostoru kroz koji se nekontrolirano i prebrzo krećemo. Stoga smo ovaj spot odlučili napraviti jednostavnim, samo s osnovnim elementima svjetla i sjene, bez suvišnih i ometajućih detalja kako bi se lakše fokusirali na ono što je bitno, a to je glazba i pokret. Htjeli smo stvoriti trenutak u kome možeš predahnuti i zaplesati pa smo ga realizirali po uzoru na drevno kazalište sjena- poručuju Mrave Brojim.

U realizaciji spota s bendom su surađivali mladi, talentirani glumci Tonka Mršić i Martin Grđan, kao i njihov najmlađi obožavatelj Tin Valušek.

Osim uobičajene postave i njihove stalne suradnice Katie Juroš ( Sanjivo Pjevojče) kao back vokala, sudjelovao je i poznati jazz saksofonist Denis Razumović Razz.

Mrave Brojim čine: Gospođo Pitomi (vokal, el. gitara, programiranje), Zoki Oktava (klavijature, bass gitara), Sunce Mamino (bubnjevi, udaraljke), Gospodin Morski (raža, vlastoručno izrađen instrument).

Poslušajte pjesmu, pogledajte spot i oduševite se!

Komentari