Riječka redateljica Kristina Barišić sa svojim debitantskim filmom osvojila nagradu u Parizu

23

Riječka redateljica Kristina Barišić i njezin film Glavno jelo, kratkometražni filmski debi riječke redateljice, osvojio je nagradu za najbolji kratki film na devetom izdanju South East European Film Festivalu koji se održao u Parizu.

U konkurenciji od deset kratkih filmova Kristina Barišić je osvojila nagradu za najbolji kratki film. Na festivalu su prikazana ukupno trideset i dva filma.

Festivalska selekcija uključuje dugometražne, kratke, dokumentarne i animirane filmove. South East European Film Festival je međunarodni filmski festival na kojem sudjeluju autori iz 15 država jugoistočne Europe.

Glavno jelo priča je o Lili, koja s prijateljima odlazi u noćni izlazak pa pod utjecajem različitih opojnih sredstava provaljuju u jednu osnovnu školu. Upoznajemo i Lilinu obitelj dok se priprema za nedjeljni ručak. Obiteljsku rutinu ometaju očekivani i neočekivani gosti koji im se pridružuju za stolom. Uloge u filmu obnašaju Nina Violić, Alen Liverić, Edita Karađole Šegvić, Iskra Jirsak, Alex Đaković i Nina Batinić.

Glavno jelo bilo je prikazano i na Festivalu mediteranskog filma Split te u sklopu Dana hrvatskog filma. Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a.

Komentari