Riječka policija zabilježila preko 600 prekršaja, najveća kazna iznosila 30 tisuća kuna!

32
Promenta policija prometna nesreća

Prošli tjedan, od 12. do 18. kolovoza na prometnicama Primorsko-goranske županije provodio se pojačan nadzor brzine. Kontrolirano je sveukupno 704 vozila, a kontrole su jednim dijelom provodili policijski službenici, a drugim dijelom snimile postavljene kamere.

Od ukupno 704 vozila 623 ih je prekoračilo brzinu. Policijski službenici zabilježili su 320 prekršaja, od kojih se najveći dogodio na Šetalištu 13. divizije u Rijeci, gdje je zaustavljen 28-godišnji Riječanin koji je upravljao brzinom od 73 km/h, a ograničenje na toj cesti je 40 km/h.

Ostalih 303 prekršaja zabilježile su kamere. Najveće prekoračenje zabilježeno je na Rujevici gdje je vozač motocikla vozio brzina od 168 km/h iako je ograničenje brzine na tom mjestu 60 km/h.

Policija nastavlja provoditi kontrolu brzine, a prekršaji se nastavljaju nizati. Ovaj tjedan vozač je kažnjen s čak 30 tisuća kuna! Policija je u Krku zaustavila osobno vozilo marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak.

Policija je utvrdila kako je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je do siječnja 2020. godine na snazi važeća zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Još je k tome vozač bio u vidno alkoholiziranom stanju te je odbio ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu.

Spomenuti vozač je isključen iz prometa, a kako je utvrđeno da je već ranije sankcioniran zbog počinjenja prometnih prekršaja uhićen je i doveden na Općinski sud Crikvenica, Stalna služba u Krku. U žurnom postupku presudom navedenog suda izrečena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju 18 mjeseci. 

Komentari