Riječanin velikog srca počastio riječke beskućnike obilatim ručkom!

577
Izvor: Facebook

Ulične svjetiljke časopis je kojeg je pokrenuo Franjevački svjetovni red Mjesnog bratstva Trsat 2008. godine, a koji uređuju, pišu i prodaju beskućnici. No, jedan Riječanin velikog srca odlučio je sve beskućnike počastiti obilatim ručkom i barem im na trenutak pokazati kako izgleda pravi nedjeljni obiteljski ručak u ovo blagdansko vrijeme. Javio se redakciji Uličnih svjetiljki, sve dogovorio, odabrao mjesto i okupio sve ljude kao obitelj.

“Obiteljski ručak, a nitko u krvnom srodstvu.

Zove se Marijan, prezime mu ne znamo, čak ne znamo da li mu se ime piše Marijan ili je bez “i”. Taj čovjek, ljudina, nazvao je naše uredništvo sa idejom da želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci. Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se “našao” u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo. Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao obitelj.
Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: ‘Nisam bitan ja, bitni su ONI.’ Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun.
Komentari nekih korisnika:
-ovo je više od ručka, ovo je svadbeno
-uuuu meni je ovo super, najdraže su mi školjke, samo sam ih posisao, i sad imam školjke za posaditi pšenicu
-ma stvarno je bilo super sve, da je i gore bilo, isto bi bilo super kad nas je netko tako lijepo ugostio, ima dobrih ljudi
-hvala da mi je nahranio djecu, uzela sam šta je ostalo još sinu za doma
-žao mi je da ga nismo upoznali, svaka mu čast
Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti netko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i “posljednja”, podijelili su iskustva na Facebook stranici Ulične svjetiljke.
Snimka zaslona 2021-12-05 190917
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

 

Komentari