Riječani, oprez! Ako vas kamere ulove možete platiti i do 700 kuna

110

Kamere za nadzor prometa koje su postavljene na 5 lokacija u Rijeci dosad su bile na testiranju, dok će od sada započeti pristizati kazne onima koje kamere ulove da su se nepropisno zaustavili i parkirali.

Kako bi se povećala sigurnost u prometu i smanjio broj prekršaja koji usporavaju promet postavile su se kamere na 5 lokacija: na križanju ulice Riva i Splitske ulice, na križanju ulice Riva Boduli i ulice Riva, u Ulici lvana Zajca (kod HNK lvan pl. Zajca), ulici Fiumara te Adamićevoj ulici (u blizini Jadranskog trga).

Od srpnja se provodilo testno razdoblje tijekom kojeg je zabilježeno dnevno od 150 do 200 nepropisno parkiranih vozila, i to najviše u Adamićevoj ulici.

Testnom razdoblju je došao kraj pa građani mogu očekivati kazne za nepropisno parkiranje. Kamere bilježe od 0 do 24 sata, nakon čega prometni redari odlučuju je li riječ o prekršaju. Kazne se šalju na kućne adrese.

Prometni prekršaj zbog nepropisnog zaustavljanja ili parkiranja učinili ste ako parkirate na nogostupu, na autobusnim stajalištima, mjestima rezerviranim za dostavu, raskrižju i na drugim mjestima koja su označena znakom zabrane parkiranja i/ili zaustavljanja. Kazne se kreću od 300 do 700 kuna.

 

Komentari