RegioJet putovanja Prag – Rijeka završavaju ovaj tjedan. Ukupno je putovalo 60 000 putnika na ovoj relaciji

25

Vlakovi RegioJeta na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Ljubljana – Rijeka i obrnuto prometuju još samo ovaj tjedan, a ukupno do sada na ovoj liniji vozilo se više od 60 000 putnika u oba smjera. Posljednji vlak iz Rijeke kreće u subotu, 26. rujna i time se zatvara prva sezona željezničke veze iz Češke i Slovačke prema jadranskoj obali.

Glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondruj kazao je kako je prosječna popunjenost linija bila viša od 90 % što znači da su vlakovi prometovali s kapacitetom od 500 do 560 putnika po liniji: „Željezničke veze RegioJet s Hrvatskom postale su naša najuspješnija nova ruta u smislu intenziteta potražnje. Isto tako je značajno da smo prvi put pokrenuli liniju koja je tijekom svoje rute prolazila kroz čak pet zemalja. Prvi je put RegioJet također usko surađivao s državnim prijevoznicima kako bi pružio svoje usluge u Hrvatskoj i Sloveniji.“ Nadodao je kako je oko polovice putnika koristilo organizirani autobusni prijevoz u Rijeci do 30 najpopularnijih odmorišnih odredišta na jadranskoj obali, prenosi Novi list.

Prema pisanju Novog lista, vladao je i veliki interes za pakete za boravke na moru u Hrvatskoj za 2 noći s polupansionom. Najveći dio putnika putovao je prema jadranskoj obali prvenstveno iz Praga, dok je približno 10 % karata prodano u Bratislavi. RegioJet već je u pripremama za nastavak ove linije iduće godine kada će prometovanje najvjerojatnije krenuti od svibnja, prenosi Novi list.

Komentari