Raspisan je novi natječaj za stipendije japanske vlade za studente bilo kojeg usmjerenja

27
Himeji Castle, Japan, Photo: Jack Martin Photo Art

Raspisan je novi natječaj za stipendije japanske vlade za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije. Stipendije su namijenjene studentima bilo kojeg usmjerenja koji su zainteresirani za znanstveno istraživanje na japanskim sveučilištima, nakon čega se pruža mogućnost nastavka studija na magisteriju i/ili doktoratu (M.A. i Ph.D.).

Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu koja počinje 1. travnja 2021., a rok za prijavu je 21. kolovoza. Izbor studenata (pismeni ispiti i intervjui s kandidatima) održat će se u drugoj polovini rujna…

Programi stipendiranja

Stipendija za preddiplomski studij u Japanu uključuje pripremnu godinu prije upisa na fakultet uz učenje japanskog jezika i najmanje četiri godine studija na nekom od japanskih sveučilišta. Broj stipendija državljanima Republike Hrvatske nije ograničen.

Stipendija za (poslije)diplomski istraživački studij u Japanu (istraživački studij, zatim magisterij i/ili doktorat) uključuje šestomjesečno učenje japanskog jezika i najmanje 12 – 18 mjeseci usavršavanja uz istraživački rad na odabranom japanskom sveučilištu. Za državljane RH odobrava se jedna stipendija.

Stipendije za stručne studije na višim tehnološkim uključuju jednu pripremnu godinu uz učenje japanskog jezika te najmanje tri godine studija na nekoj od viših škola strojarskog, elektroničkog, informatičkog, građevinskog i ostalih smjerova.

Stipendija za stručno usavršavanje na višim školama uključuje jednogodišnji pripremni program uz učenje japanskog jezika te dvije godine stručnog usavršavanja na nekoj od viših škola u Japanu iz područja tehnologije, ekonomije, nutricionizma, dizajna i dr.

Više informacija možete pronaći na službenim mrežnim stranicama Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj. Također, za sva dodatna pitanja možete se obratiti g. Tomislavu Mikuljanu (mikuljan@zr.mofa.go.jp; 01 4870 650).

Komentari